Θεραπευτικά LASER

Η Προηγμένη Τεχνολογία στην υπηρεσία της Θεραπείας

Θεραπευτικά LASER

Η θεραπεία Laser είναι μια πρωτοποριακή θεραπευτική μέθοδος με εφαρμογή σε ποικίλες διαταραχές. Η θεραπεία είναι μη οδυνηρή, μη επεμβατική, δεν εκπέμπει ιοντίζουσες ακτινοβολίες – με καρκινογόνο δυναμικό – και δεν έχει καθόλου παρενέργειες.

Η εν λόγω τεχνολογία χρησιμοποιεί λέιζερ χαμηλής ισχύος με μήκη κύματος ανάμεσα στα 500nm και 904nm, δηλαδή στο ορατό και στο υπέρυθρο τμήμα του φάσματος. Τα λέιζερ φέρουν κεφαλές από διαφορετικό υλικό, ειδικά βελτιστοποιημένες για τις ακόλουθες κλινικές δράσεις:

Μείωση φλεγμονής (υπερπαλμικό laser Αρσενιδίου του Γαλίου στα 904nm)

Το υπερπαλμικό laser Αρσενιδίου του Γαλίου στα 904nm είναι η ναυαρχίδα της σειράς. Έχει εξαιρετικά αποτελέσματα σε ποικίλα μυοσκελετικά προβλήματα, προβλήματα τενόντων, αθλητικούς τραυματισμούς, πόνους μέσης, πόνους φλεγμονώδους αιτιολογίας, πόνους από ρευματικά, κ.α.

Αναλγησία (808 nm GaAlAs laser).

Το laser Αρσενιδίου του Γαλίου-Αλουμινίου στα 808nm φέρει πολλαπλές κεφαλές και είναι ιδανικό για την θεραπεία μεγάλων περιοχών. Ενδείκνυται στην αναλγησία οξέων και χρόνιων πόνων, νευρικών διαταραχών αλλά και στην αποκατάσταση μετά από εγκεφαλικά επεισόδια

Ιστική αναγέννηση (650 nm InGaAlP laser).

Το laser Ινδίου στα 650nm εκπέμπει στο ερυθρό φως και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό σε διαταραχές του δέρματος και των βλενογόννων.  Ενδείκνυται σε έλκη, γενική αποκατάσταση τραυμάτων, έκζεμα, ακμή, νευραλγία, ουλές, εκδηλώσεις έρπητα αλλά και σε οδοντικές εφαρμογές υπερευαισθησίας. Είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό με πολυάριθμες κλινικές μελέτες σε περιπτώσεις αποκατάστασης σοβαρών εγκαυμάτων με ή άνευ δερματικής μεταμόσχευσης.

ΤΥΠΟΙ LASERS

Το κάθε laser διεισδύει στο δέρμα και στους υποκείμενους ιστούς σε διαφορετικό βάθος ανάλογα με τον τύπο του

  • Άκρως επιφανειακό, επιφανειακό, μέσο, βαθύ, βαθύτατο
  • Ορατό Μπλέ Φως
  • Ορατό Πράσινο Φως
  • Ορατό Κόκκινο Φως
  • Αόρατο υπέρυθρο φως
  • Αόρατο υπερπαλμικό υπέρυθρο φως

Τα μήκη κύματος στο υπέρυθρο τμήμα του φάσματος όπως τα 904 nm (υπερπαλμικό) και τα 808 nm έχουν την καλύτερη ικανότητα διείσδυσης στους υποκείμενους ιστούς και επομένως χρησιμοποιούνται στη θεραπεία εν τω βάθει διαταραχών όπως προβλήματα των αρθρώσεων και των μυών.

Λέιζερ με ορατά μήκη κύματος όπως τα 660 nm, 520 nm και 450 nm έχουν μικρότερη ικανότητα διείσδυσης και επομένως χρησιμοποιούνται σε επιφανειακά προβλήματα όπως τένοντες, δέρμα και πληγές.

ΜΕΘΟΔΟΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Η εφαρμογή του laser μπορεί να γίνει είτε από απόσταση είτε σε άμεση επαφή και πίεση με το δέρμα. Η κάθε μέθοδος επιτυγχάνει διαφορετικά αποτελέσματα λόγω των διαφορών στη διείσδυση και στη σκέδαση του φωτός.

Σε περιπτώσεις υγιών δερμάτων το φως λέιζερ εφαρμόζεται σε επαφή με δέρμα. Ευαίσθητα ή κατεστραμμένα δέρματα και ανοικτές πληγές αντιμετωπίζονται με τρόπο μη επαφής, με την κεφαλή του λέιζερ να βρίσκεται σε απόσταση από ένα έως μερικά εκατοστά από το δέρμα.

Σε κάθε περίπτωση προκειμένου να επιτευχθεί ένα καλό αποτέλεσμα, το φως του λέιζερ πρέπει να είναι ικανό να διεισδύσει στον ιστό του δέρματος και να φτάσει στην πάσχουσα περιοχή.

ΓΝΩΜΕΣ- ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΩΝ