Ιατρική Ακριβείας

Ένα ιατρικό μοντέλο που βασίζεται σε θεραπευτικές μεθόδους προσαρμοσμένες στις ανάγκες και τα χαρακτηριστικά του εκάστοτε ασθενή.

Ιατρική Ακριβείας

Η Ιατρική Ακριβείας αποτελεί ένα ιατρικό μοντέλο που βασίζεται σε θεραπευτικές μεθόδους προσαρμοσμένες στις ανάγκες και τα χαρακτηριστικά του εκάστοτε ασθενή. Ασχολείται με τα βαθύτερα αίτια, και όχι μόνο με τα συμπτώματα μιας ασθένειας. Αρχή της είναι η Βιοχημική Εξατομίκευση – ότι δηλαδή κάθε άτομο είναι διαφορετικό. Χρησιμοποιεί πολύ προηγμένες επιστημονικές τεχνικές τόσο στη διάγνωση, όσο και στη θεραπεία. Αποτελεί, δε, μια ανθρωποκεντρική και ολιστική ιατρική προσέγγιση που υπογραμμίζει τη «φροντίδα του ασθενούς» και όχι τη «φροντίδα της νόσου», και πρεσβεύει ότι η υγεία είναι μια θετική ζωτική ενέργεια – όχι απλά η απουσία νόσου.

Η MetaMed υλοποιεί το κομμάτι της Ιατρικής Ακριβείας στην Βόρεια Ελλάδα μέσω στρατηγικής συνεργασίας με το πρότυπο κέντρο Εξατομικευμένης Ιατρικής NUTRILABS.
Τα NUTRILABS – το Ελληνικό Παράρτημα του διεθνούς κέντρου προηγμένης Ιατρικής Life Laboratories – είναι ένα πρότυπο κέντρο Εξατομικευμένης Ιατρικής Ακριβείας. Στο κέντρο προσφέρονται πολύ υψηλού επιπέδου υπηρεσίες προηγμένης Ιατρικής, Μοριακής Διατροφής, αντιμετώπισης δύσκολων και χρόνιων ασθενειών χωρίς φάρμακα, πρόληψης, μακροζωΐας και αντιγήρανσης. Το Γαστρεντερολογικό τμήμα μάλιστα του κέντρου (το μόνο στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων) ειδικεύεται  στο Ευερέθιστο Έντερο και σε άλλα γαστρεντερικά και ανοσολογικά προβλήματα όπου έχει τεράστια κλινική πείρα και επιτυχία.
Τα NUTRILABS ιδρύθηκαν το 2007 με σκοπό να φέρουν στην Ελλάδα την τεχνογνωσία και τη διαγνωστική ισχύ των μεγαλύτερων διαγνωστικών οίκων παγκοσμίως. Ξεκινώντας αρχικά από την Genova Diagnostics και την Metametrix, πλέον έχουν ενσωματωθεί στην εταιρική ομπρέλα πολλά μεγάλα διαγνωστικά κέντρα, δίνοτας έτσι τη δυνατότητα διενέργειας πάνω από 2000 ειδικών βιοχημικών δεικτών που δεν παρέχονται πουθενά αλλού στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια.
Επίσης μέσω στρατηγικών συνεργασιών με κορυφαία ερευνητικά κέντρα του εξωτερικού, διαρκούς επιστημονικής ενημέρωσης, πρόσβασης σε ερευνητικές βάσεις δεδομένων και πρωτοποριακά θεραπευτικά πρωτόκολλα, τα NUTRILABS και η METAMED μπορούν να σας προσφέρουν την Ιατρική του αύριο, σήμερα.
Οι αρχές χειρισμού διάφορων διαταραχών βασίζονται στις αρχές της Ιατρικής Ακριβείας. Η Ιατρική Ακριβείας (Precision Medicine) είναι η εξατομικευμένη ιατρική που ασχολείται με την πρωτογενή πρόληψη και τα βαθύτερα αίτια και όχι μόνο με τα συμπτώματα σε περιπτώσεις σοβαρών και χρόνιων παθήσεων. Είναι ένας τομέας των υπηρεσιών υγείας που χρησιμοποιεί προηγμένες επιστημονικές τεχνικές και που θεμελιώνεται στις αρχές της Βιοχημικής Εξατομίκευσης (κάθε άτομο είναι διαφορετικό). Αποτελεί μια Ανθρωποκεντρική και ολιστική ιατρική προσέγγιση που υπογραμμίζει την «φροντίδα του ασθενούς» και όχι την «φροντίδα της νόσου» και πρεσβεύει ότι η υγεία είναι μια θετική ζωτική ενέργεια – όχι απλά η απουσία νόσου.
Η Ιατρική Ακριβείας είναι αφιερωμένη στη βελτίωση της διαχείρισης των πολύπλοκων και χρόνιων ασθενειών παρεμβαίνοντας σε πολλαπλά επίπεδα για την αντιμετώπιση αυτών των βασικών κλινικών ανισορροπιών και την αποκατάσταση της λειτουργικότητας και της υγείας του κάθε ασθενούς (για παράδειγμα, γνωρίζουμε πλέον ότι ανοσολογικές δυσλειτουργίες μπορούν να προκαλέσουν καρδιαγγειακή νόσο, ότι οι διατροφικές ανισορροπίες μπορεί να προκαλέσουν ορμονικές διαταραχές και ότι οι περιβαλλοντικές εκθέσεις μπορεί να επιταχύνουν νευρολογικά σύνδρομα όπως η νόσος του Πάρκινσον). Είναι θεμελιωμένη δε, σε απόλυτα επιστημονικές αρχές και πληροφορίες ευρέως διαθέσιμες στην ιατρική σήμερα. Συνδυάζει, τέλος, την έρευνα από διάφορους κλάδους σε εξαιρετικά λεπτομερή κλινικά μοντέλα παθογένεσης της νόσου και αποτελεσματικής κλινικής διαχείρισης.
Η ομάδα των NUTRILABS αποτελείται από επίλεκτους Έλληνες Ιατρούς όλων των ειδικοτήτων καθώς και από ειδικά εκπαιδευμένους Βιοεπιστήμονες. Οι υψηλής αξίας ειδικοί διαγνωστικοί δείκτες σε συνδυασμό με την άριστη κατάρτιση και συνεχή μετεκπαίδευση της ομάδας έχουν φέρει επανάσταση στον τρόπο αντιμετώπισης σχεδόν του συνόλου των χρονίων νοσημάτων καθώς επίσης και στη διάγνωση ως τώρα δυσδιάγνωστων ή και αδιάγνωστων περιστατικών.

Παθήσεις που ειδικεύεται η Nutrilabs

  • Νευροαναπτυξιακές διαταραχές (Αυτισμός, Διάσπαση προσοχής, Asperger)
  • Αυτοάνοσες και νευροεκφυλιστικές διαταραχές, συστημικά αυτοάνοσα (Αρθρίτιδα, Ρευματοειδής, Ψωριακή, Παραμορφωτική, Αγγυλοποιητική, Σκλήρυνση κατά πλάκας)
  • Δερματικές διαταραχές (Ακμή, Δερματίτιδα, Ψωρίαση)
  • Γαστρεντερολογικές διαταραχές (Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, Σπαστική κολίτιδα, Ελκώδη κολίτιδα, Νόσος Chron, Παλινδρόμηση)
  • Μεταβολικές διαταραχές (Διαβήτης τύπου Β, Παχυσαρκία, Μεταβολικό σύνδρομο, Υψηλή χοληστερόλη, Υπέρταση, Χρόνια κόπωση)
  • Προβλήματα άνοιας, μνήμης, Alzheimer
  • Καρκίνοι (Προφύλαξη, Θεραπεία, Φαρμακογενομική, Ενδοφλέβια πρωτόκολλα)
  • Anti-aging program (Εσωτερική αντιγήρανση, πρωτόκολλα παρακολούθησης φυσικής και βιολογικής γήρανσης με μέτρηση των τελομερών και πάνω από 100 σελίδες ανάλυσης του οργανισμού)